kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

Arie van Bellen

ECP, Directeur

Arie van Bellen

Arie van Bellen heeft in 1998 samen met meerdere partijen stichting ECP opgericht. Sinds de oprichting is hij de bevlogen directeur van ECP, welke functie hij tot op de dag van vandaag de mooiste baan in Nederland vindt. Stichting ECP is het neutrale platform in Nederland dat samen met bedrijven, overheden en maatschappelijke instellingen de digitale uitdagingen van deze tijd te lijf gaat. Een betrouwbare en kansrijke digitale samenleving is daarbij het motto.

Arie geeft leiding aan het team van 30 mensen die samen met de deelnemers programma’s, projecten en bijeenkomsten organiseert. Publiek-private samenwerking is het sleutelwoord. De bouwstenen van de digitale economie en samenleving worden hierdoor gevormd: digitale vaardigheden, digitale veiligheid, de impact van nieuwe technologieën als AI en blockchain, en vele andere thema’s. Juist die topics waarbij verbinding en versnelling noodzakelijk zijn.

Arie van Bellen is voorzitter of lid van een groot aantal nationale en internationale stuurgroepen en andere gremia. Hij leidt vele sessies zoals congressen, debatten of werkgroepen.

Sessie(s) waarbij Arie van Bellen spreker is: