kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • VIDEO-VERSLAG
  • Madeleine Heuvelman, Marc-Jan Kraaijenzank, Inge Prins, Cocky de Wolf

Workshop – Het duurzame medicijn tegen IT-schaarste

‘Er is een enorm tekort aan mensen met verstand van IT. Dit terwijl IT in het hart van het beleid zit en we deze hard nodig hebben voor onze maatschappelijke opgaven. Dure externe mensen inhuren is niet de oplossing. Op de lange termijn hebben we veel meer aan IT-talent. Het is zaak om nu hierin te investeren, omdat we uiteindelijk niet zonder kunnen.’

In deze workshop neemt Madeleine Heuvelman, senior beleidsadviseur bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat u mee in hoe zij samen met het I-Partnerschap een duurzame relatie met het hoger onderwijs opbouwt.

Daarmee haalt IenW aan de ene kant de laatste kennis binnen en is er toegang tot IT-talent. Aan de andere kant zorgen zij dat universiteiten en hogescholen kennismaken met de maatschappelijke opgaven van de Rijksoverheid, die onder studenten nu nog veelal onbekend zijn. Inmiddels lopen er diverse samenwerkingsinitiatieven en zijn er vele in voorbereiding. IenW laat studenten onder andere meedenken over een AI-systeem dat aan de hand van camerabeelden storingen van bijvoorbeeld bruggen kan voorspellen, en zet het onderwijs in om inzicht te krijgen in de kwaliteit van het Life Cycle Management bij alle onderdelen van het departement. Ook helpen studenten bij innovatie door beschikbare data te inventariseren en na te denken over de toepassingen daarvan.

Wilt u weten wat dit oplevert en hoe IenW dit samen met I-Partnerschap organiseert? En wilt u bijdragen aan een discussie over of de Rijksoverheid en het hoger onderwijs een win-win-relatie kunnen opbouwen? Bezoek dan deze workshop.

De discussie wordt gefaciliteerd door Marc-Jan Kraaijenzank en Cocky de Wolf, programmamanagers van het I-Partnerschap Rijksoverheid – Hoger Onderwijs. Het I-Partnerschap is een structureel samenwerkingsverband tussen de Rijksoverheid en het hoger onderwijs op het gebied van IT. Meer info op www.ipartnerschap.nl.