kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • 11:00 - 11:45
  • Jan Geert Bakker, Femke de Bruijn, Jeroen van den Doel, Joost Geurtsen, Vincent Vollebregt, Frank van der Wolf

Voordelen van de cloud

In deze sessie willen we jou inspireren met twee verschillende cases rondom de cloud. We gaan het hebben over de digitale transformatie van Koningsdag en over het cloud-traject van de dienst Belastingen Amsterdam. Twee totaal verschillende verhalen, maar wat ze gemeen hebben, is de grote uitdagingen die werken in de cloud met zich mee brengt. Waar gaan we het precies over hebben?

Het is alweer even geleden, maar iedereen zal zich Koningsdag 2020 nog lang herinneren. Geen bezoek van de koninklijke familie aan een gemeente, geen kleedjesmarkten of grote feesten. Dit jaar kreeg de verjaardag van de koning een heel ander – digitaal – karakter. In deze sessie vertellen wij jou hoe we door een combinatie van creativiteit en technologie een unieke digitale ervaring hebben gecreëerd voor onze officiële feestdag. Binnen twee weken is het Google gelukt om haar partners Icentro en SparkOptimus te ondersteunen in het ontwerp en de bouw van een digitaal platform, Koningsdag Thuis. Duizenden burgers, waaronder onze koninklijke familie, konden op deze manier Koningsdag veilig thuis vieren.

In het tweede deel van deze sessie nemen we jou mee naar de succesvolle cloud-journey van de dienst Belastingen Amsterdam. Naar de cloud is (ook) een bestuurlijke uitdaging. Hoe transformeer je bijvoorbeeld van maatwerksoftware naar standaardsoftware uit de cloud? Wat is het beleid en het bestuurlijk draagvlak dat deze grote stap mogelijk heeft gemaakt? En we noemen het een succesvolle cloud-journey, maar hoe zijn we daar gekomen? Ook bespreken we welke perspectieven er zijn voor landelijke samenwerking tussen lokale belastingorganisaties.

Presentatie van deze sessie is in handen van Jeroen van den Doel.