kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • VIDEO-VERSLAG
  • Wouter Brokx, Frans Jorna

Versnel de digitale transformatie met Locatie-Intelligentie

Het integreren van locatiegegevens met kernprocessen wordt steeds belangrijker. Van het delen van informatie tussen afdelingen, het beheren van middelen op afstand, tot het verbinden en communiceren met burgers, locatie-intelligentie is nodig voor informatiegestuurde activiteiten en op feiten gebaseerde besluitvorming.

Het optimaliseren van werkprocessen door digitalisering kan de overheid ondersteunen bij haar uitdagingen. Of het nu gaat om de huidige coronacrisis, ontwikkelingen rondom smart ctities en de digital twin, klimaatadaptatie of de behoefte aan sturingsinformatie voor de openbare veiligheid.

Het samenvoegen van locatie-intelligentie om de fysieke wereld te transformeren in een digitale wereld richt zich op de kern van de digitale transformatie. Door locatie en kunstmatige intelligentie te integreren is een numerieke analyse van het bedrijfsproces mogelijk. Niet alleen de dagelijkse bedrijfsvoering wordt geoptimaliseerd, maar de automatisering maakt ook middelen (tijd, geld, mensen) vrij om zich te richten op meer pertinente zaken.

In eenvoudige woorden: het is slim toepassing van big data en technologie. In deze sessie zullen we echte voorbeelden presenteren van hoe locatie-intelligentie a) slimme besluitvorming kan vereenvoudigen en b) de digitalisering van kenniswerk kan versnellen.