kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • VIDEO-VERSLAG
  • Rudolf van der Berg, Jos Berière, Angeline van Dijk, Franc Weerwind

Uitdagingen van 5G voor bestuurders

De 5G-veiling is net afgerond en de aanbieders van mobiele telecomnetwerken hebben de netwerken geactiveerd. In de komende tijd wordt er hard gewerkt om landelijke dekking in Nederland te krijgen voor 5G. Tegelijkertijd komt er een nieuwe Telecommunicatiewet die het eenvoudiger moet maken om 5G uit te rollen. Voor bestuurders betekent dit dat er drie uitdagingen op hun afkomen:

Download hier de presentaties van de sessie.

1. Begrijpen wat er nieuw is aan 5G en wat er dus op hen afkomt
2. Wat voor nieuwe toepassingen 5G mogelijk maakt in de maatschappij en in het iBestuur
3. Op welke wijze overheden 5G mogelijk kunnen en moeten maken.

In deze sessie gaan we in op deze drie uitdagingen en krijgt u inzicht in wat 5G mogelijk maakt. Naast aandacht voor het nut dat er is voor 5G zal er ook aandacht zijn voor de kritiek rond 5G, zoals de vragen die er zijn over straling en gezondheid. De presentaties en de vragen uit publiek zullen verwerkt worden tot een kort whitepaper dat inzicht geeft in mogelijkheden en kansen van 5G en de vragen die hiervoor aan het bestuur gesteld worden.

De sessie wordt verzorgd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, samen met het Agentschap Telecom. De inhoud van de sessies is echter toepasbaar over de volle breedte van het bestuur.