kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • 14.45 - 15.30
  • Bovenzaal 2
  • Eric Hoorweg, Rogier van Wanroij, Niels Hosman

Trends in veiligheid

Digitale veiligheid is een essentieel thema voor burgers, bedrijfsleven en bestuurders. Onze maatschappij is immers volledig gedigitaliseerd. De snelheid waarmee nieuwe technologieën worden ontwikkeld en toegepast groeit exponentieel. Dit brengt kansen en dreigingen met zich mee.

Jaarlijks publiceert Capgemini een trendrapportage over veiligheid met dit jaar onderwerpen, zoals Deep fake, kunstmatige intelligentie (AI), blockchain, kwantum computing, ethiek, cybersecurity en succesvol innoveren. Jaarlijks publiceert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid het Cybersecuritybeeld Nederland over cyberdreigingen, belangen en weerbaarheid in relatie tot nationale veiligheid. Het slim organiseren van innovatie is cruciaal voor organisaties in het veiligheidsdomein om bij te blijven in de rat race met kwaadwillenden.

Tijdens deze workshop gaan we in op het trendrapport, op de cyberdreigingen uit het Cybersecuritybeeld Nederland en de beleidsinitiatieven die in dit kader worden genomen. Tevens komen de resultaten van onderzoek aan de orde naar de ervaringen van burgers over digitale veiligheid.

Sprekers in deze sessie: