kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • 16.45 - 17.30
  • Multihal- Workshop
  • Jelmer Schreuder, Hans Bodenstaff, Peter Rake

Investeren in human capital: Fieldlab 5Groningen

Publiek-private samenwerkingen zijn cruciaal om als innovatieland bij de digitale top van de wereld te behoren en jonge mensen te interesseren voor de banen van de toekomst.

Nederland heeft de ambitie om als innovatieland bij de digitale top van de wereld te behoren. Naast het investeren in technologie zal er maximaal geïnvesteerd moeten worden in de kennis en kunde van mensen. Bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden kunnen meer doen om jonge mensen te interesseren voor de banen van de toekomst en om werknemers te motiveren zich te blijven ontwikkelen. Ervaring leert dat dit het beste werkt via publiek-private samenwerkingen in de regio.

Onder leiding van Jelmer Schreuder (Nederland ICT) wordt onder meer gekeken naar de urgentie en het belang van investeren in Human Capital. Ook laat het Fieldlab 5Groningen zien hoe zo’n publiek-private samenwerking de economische ontwikkeling van de regio kan bevorderen. Het Fieldlab 5Groningen is een initiatief van de Economic Board Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door KPN, Vodafone, Huawei, Ericsson, TNO, Agentschap Telecom, Dell/VMware, Hanzehogeschool, SURF en Rijksuniversiteit Groningen. Zij organiseerden onder andere een Student Battle waar studenten samen met het bedrijfsleven een weekend lang werkten aan oplossingen voor de toekomst met behulp van 5G. Naast een bijdrage van Peter Rake, projectleider en lid van de Economic Board Groningen en Hans Bodenstaff, vertegenwoordiger KPN, geven studenten hun visie op deze nieuwe manier van onderwijs geven.

Sprekers in deze sessie: