kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

Plenair programma

  • 14:00 – 14:45
  • online

Ook voor het plenaire programma is de grote zaal ingeruild voor de knusse Skybox met uitzicht op de atletiekbaan. Als in een heuse talkshow verschijnen er diverse gasten aan tafel bij dagvoorzitter Onno van Veldhuizen.

Het woord is aan.. Raymond Knops
De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat in zijn verhaal in op de lessen die geleerd zijn door de corona-crisis. Wat willen we behouden; wat laten we weer los en wat zijn de randvoorwaarden?

Debat
De corona-crisis heeft de digitalisering in een stroomversnelling gebracht. Er zijn enorme stappen gezet, met thuiswerken, met thuisonderwijs, met zorg op afstand. Voor de overheid geldt: besturen is meer dan ooit i-besturen! Een debat aan de hand van stellingen onder leiding van dagvoorzitter Onno van Veldhuizen met:
  • Franc Weerwind, burgemeester van Almere en commissievoorzitter iSamenleving bij de VNG
  • Henk Geveke, lid van de Korpsleiding van de Politie
  • Lourens Visser, CIO Rijk

I-Partnerschap Rijk-Hoger Onderwijs
Het I-Partnerschap Rijk-Hoger Onderwijs is een structureel samenwerkingsverband tussen het Rijk en het hoger onderwijs. Overheidsmedewerkers, studenten en onderzoekers werken samen aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken uit de digitale praktijk.

Er is een enorm tekort aan mensen met verstand van IT. Dit terwijl de ontwikkelingen op dit gebied razendsnel gaan en de ambities groot. Het I-Partnerschap geeft toegang tot de nieuwste generatie IT-talenten uit het hoger onderwijs en de allerlaatste kennis.

Anka Mulder, voorzitter college van bestuur van Saxion Hogescholen en Rob Mudde, Vice Rector Magnificus van de TU Delft, bespreken namens het I-Partnerschap met de dagvoorzitter de kansen en uitdagingen van de samenwerking.