kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • VIDEO-VERSLAG
  • Erwin Angelier, Serge van Dam, Eric Mink, Hans Teuben

Onderweg naar morgen: maar hoe?

De gebruikelijke files in de spitstreinen staan: er was moeilijk aan te ontkomen, maar er viel mee te leven. Weggebruik en gebruik van het openbaar vervoer liet zich altijd redelijk voorspellen aan de hand van uitgewerkte modellen. Tot de coronacrisis!

Wegverkeer en OV vielen nagenoeg stil door lockdown en thuiswerken. De samenleving komt weer in beweging, maar hoe de mensen zich gaan verplaatsen, laat zich nu lastig voorspellen. Angst voor besmetting houdt een deel van de reizigers uit het openbaar vervoer. De verkoop van tweedehands dieseltjes is bijna verdubbeld. En hoeveel mensen blijven er eigenlijk thuiswerken? Verkeer en vervoer zijn onvoorspelbaar geworden.

Wat betekent dat voor uw organisatie: bent u nog wel bereikbaar? Hoe stroomlijnt u het verkeer in uw gemeente? Kunt u het gedrag beïnvloeden dankzij gedetailleerde data?

Vier experts, vanuit het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Rijkswaterstaat, Capgemini en Google, geven hun visie over de mogelijkheden, over vertrouwen, over voorspelbaarheid en verantwoordelijkheden.

Hun presentaties – over het balanceren tussen openbaar en privé vervoer, de impact van alle data op het gedrag van de individuele reiziger, de onvoorspelbaarheid van het verloop van de COVID-19 pandemie en het inpassen van verantwoord beleid om Nederlanders mobiel en bereikbaar te houden – vormen de inleiding tot een discussie met de deelnemers in de zaal en online.