kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

Netwerken en walking dinner

  • 18:15 – 20:00
  • Athenezaal, Foyer, Plein

iBestuur dinerbuffet topsporters!

Sport worstenbroodje van Houben (salade van komkommer en mais).

Het resultaat: een veel gezonder worstenbroodje. Er zitten dertig tot veertig procent minder calorieën in. Het brooddeeg is gezonder, de vulling is op basis van kip en er zit twintig gram eiwitten in. “Het broodje is daarom uitermate geschikt voor het herstel van de spieren na het sporten.”

Papendal quinette bol met een Blendburger, uienmayonaise, rode ui, Hollandse bladsla en tomaat.

(vanuit de buitenkeuken) 20 gram eiwit/proteïne voor spierherstel zit al in circa 80 gram vlees, champignons wat al een gezond groenteproduct is bevatten na inwerking met UV-licht een behoorlijke portie vitamine D. Zie hier de combinatie in de Blendburger: Je ziet een steak van 160 gram voor je, maar bevat in werkelijkheid 80 gram vlees en 80 gram groenten en nog eens rijk aan vitamine D. Een kleiner stukje vlees, ruimte voor de flexitariër, duurzaamheid en gezonde voeding.

Volkoren pasta aiolio met gamba en pecorino kaas (of tomaten saus).

Pasta is rijk aan koolhydraten. Het bevat vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen. Volkorenpasta bevat veel meer vezels dan gewone pasta omdat het gemaakt is van de hele (vermalen) graankorrel. Volkorenproducten zijn goed voor de gezondheid, bijvoorbeeld omdat ze het risico op bepaalde hartziekten verlagen.

Köfte van biologische kalfsvlees uit Wekerom op een meergranen bun met diverse groenten garnituren en sausen op basis van kwark:

(vanuit de buitenkeuken) Een eerlijke snack op basis van biologische kalfsvlees van Kalfsboederij Ecofields.

Rode curry met quorn, kokos en koriander met bieslookrijst. Inclusief huisgemaakte zoetzuur van komkommer en ui.

Op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo (2020) mag een Aziatisch gerecht niet ontbreken. Als duurzaam onderdeel van dit diner maken wij een curry op basis van de vegetarisch quorn.

Spies van kipfilet met tzatziki van Griekse yoghurt en luchtig brood (Griekse salade)

Griekse yoghurt is dikker dan gewone (volle) yoghurt. Bij het productieproces wordt het vocht uit de yoghurt gezeefd. Dat geeft Griekse yoghurt de kenmerkende, romige structuur. Griekse yoghurt is enigszins vergelijkbaar met de oer-Hollandse hangop. Het vetpercentage in Griekse yoghurt varieert van 0 tot 10 procent.