kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • 14.45 - 15.30
  • Plein 1
  • Raymond Alexander, Martijn Groenewegen, Wouter Brokx, Maarten Hillenaar, Martijn Groenewegen, Tom van Sante, Patrick Spigt, Tjerk Venrooy, Larissa Zegveld, Bas Linders (moderator)

Gemeenten en hun leveranciers: Een nieuw samenspel

Leveranciers en gemeenten zijn op zoek naar een andere manier van samenwerken, mede omdat IT complexer wordt. Het gaat niet meer alleen om softwaretooltjes. IT-oplossingen zijn kennissystemen aan het worden. En kenniswerk kan steeds vaker geautomatiseerd worden, dus deze oplossingen moet je samen ontwikkelen en blijven aanpassen. Dat vraagt om een partnerschap tussen overheid en leverancier.

Een andere, belangrijke reden voor gemeenten om te willen veranderen is dat zij een einde willen aan de vendor lock-in van de grote backofficesystemen. Gemeenten kunnen door die vendor lock-in onvoldoende innoveren, waardoor zij niet de dienstverlening kunnen bieden die burgers en bedrijven van hen verwachten. Gezocht wordt dan ook naar een nieuw samenspel, waarbij gemeenten en leveranciers van elkaar weten dat zij elkaar keihard nodig hebben. Juist in de combinatie van maatschappelijke en technologische kennis.

Sprekers in deze sessie: