kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • VIDEO-VERSLAG
  • Frits Bussemaker, Diederik van Leeuwen

Digitaal leiderschap en de kunst van ambidexterity

Leidinggeven in deze uitdagende tijd waarin alles continu en in een hoog tempo in beweging is, vraagt heel veel van ons management. Nieuwe inzichten, lef maar vooral visie en voorbeeldgedrag. En wanneer je dat allemaal in de juiste mix in gang hebt gezet rijst de vraag: hoe meet ik nu succes? Want vooruitgang geeft ons energie en ruimte om verder te innoveren op nieuw ingeslagen routes.

De leider van vandaag creƫert een veilige werkomgeving waar rust en vrijheid afgewisseld wordt met accelereren en presteren op complexe dossiers. De kunst van het geolied laten lopen van de grote, logge dinosaurus die de organisatie vaak is en tegelijkertijd tussentijds een dansje doen, een stap opzij, een andere route bewandelen.

De wijsheid en vaardigheden om deze kunst van ambidexterity (tweehandigheid) toe te passen leer je niet in een sessie. Wel geeft deze inleiding inzicht in hoe je de organisatie lenig houdt. Hoe je transitievraagstukken zou kunnen aanpakken. En hoe je visie, missie en publieke waarden koppelt aan meetbare progressie en concrete activiteiten. Dit alles om te komen tot je eigen, op maat gesneden stappenplan voor innovatie. Modellen die daartoe zijn ontwikkeld worden open gedeeld en door samenwerking in ecosystemen verder vormgegeven.