kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • 16.45 - 17.30
  • Plein 7
  • Gerdine Keijzer-Baldé, Chris Sijbranda
  • Rondetafel CGI

'De wendbare overheid’

Digitale dienstverlening vraagt om een slagvaardige en vooral wendbare overheid. Hoe kunnen nieuwe technologie en agile methodiek helpen om effectief in te spelen op de behoefte van álle burgers en bedrijven?

Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen veranderen de wereld om ons heen in een razendsnel tempo. Burgers en bedrijven verwachten van de overheid dat die zich snel kan aanpassen aan deze veranderende omstandigheden en voor een optimale dienstverlening zorgt die niemand uitsluit.

De overheid wil zich zo organiseren dat ze veranderingen snel kan signaleren en hier effectief op in kan spelen met passende maatregelen. Maar hoe realiseer je deze wendbaarheid? Welke rol speelt ICT hierbij? Moet verouderde technologie vervangen worden door de cloud? Wat is een logische aanpak om nieuwe technologieën in te zetten, zodat de bestaande dienstverlening gecontinueerd wordt? Hoe beheers je de kosten van deze transformatie en zorg je dat het efficiënt en toekomstbestendig is wordt ingericht.

In deze rondetafeldiscussie neemt CGI u mee in haar visie hoe ICT kan bijdragen aan optimale overheidsdienstverlening. We delen ervaringen met agile methodieken, architectuur op basis van microservices en op containerisatie gebaseerde infrastructuren. We geven u zo een inkijkje in de mogelijkheden te transformeren naar een wendbare organisatie, terwijl de bestaande dienstverlening wordt gecontinueerd!

Sprekers in deze sessie: