kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • VIDEO-VERSLAG
  • Arvind Ganga

Bereid je voor op de échte revolutie van AI

Artificial Intelligence wordt vaak neergezet als een revolutie. De techniek erachter is zeker revolutionair. Maar wat veel belangrijker is, is dat we door AI de functionele kant van software fundamenteel anders gaan benaderen.

Dankzij AI leert software hoe gebruikers werken en wat belangrijk voor ze is. Zo begrijpt het wat die gebruikers willen bereiken, en ondersteunt het ze daarbij. Daarmee maakt het die gebruikers effectiever. Deze benadering is fundamenteel anders dan bij de software van vroeger en nu, die rigide is en feitelijk oplegt hoe processen en werkwijzen zijn ingericht. De verandering komt echter niet vanzelf. Om ervan te kunnen profiteren wanneer de nieuwe mogelijkheden beschikbaar komen, is het cruciaal om nu al stappen te nemen op het gebied van data, processen, en cultuur.

In deze presentatie vanuit TOPdesk legt Arvind Ganga uit hoe software zich de komende jaren gaat ontwikkelen, en welk effect dat gaat hebben op de gebruikende instanties. Ook legt hij uit welke stappen nu ingezet moeten worden om straks het maximale uit de nieuwe mogelijkheden te halen.

Arvind Ganga studeerde Technische Informatica aan de TU Delft, en werkt sinds 2005 in verschillende rollen op de Software Development-afdeling van TOPdesk, momenteel als teamleider. Hij staat aan de wieg van de introductie van AI bij TOPdesk en is aanvoerder van TOPdesks AI-groep.