kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

  • 13.45 - 14.30
  • Plein 5
  • Cyprian Smits (inleider)
  • Rondetafel Dataiku

'Analytics at scale in de praktijk'

Inleiding door Cyprian Smits, hoofd Data Science & Business Consulting bij Rabobank.

Cyprian heeft ruime ervaring met het inzetten van analytics zowel bij de overheid (Belastingdienst) als in het bedrijfsleven (KPN, Rabobank). Hoor en praat mee over hoe Rabobank AI succesvol inzet in de praktijk, hoe ze dit gerealiseerd hebben en wat er voor nodig is.

Rabobank ondergaat een digitale transformatie. Door middel van AI technieken is Rabobank beter en eerder in staat in te schatten hoe de financiële situatie van haar klanten er in de tijd uit zal zien en kan daar nu al haar dienstverlening op aanpassen. Goed voor de klanten van Rabobank want zij krijgen eerder advies en goed voor de bank aangezien dit de klanttevredenheid verhoogt.

Voordat deze innovaties in productie worden genomen worden ze bedacht, getest en geaccepteerd in het Data & Intelligence Lab. Dit vergt zorgvuldige afstemming tussen verschillende afdelingen binnen Rabobank waaronder verschillende business afdelingen en IT.

Tijdens deze sessie zullen de volgende aspecten naar voren komen:

Hoe kom je tot zo’n Datalab? Hoe (onder)bouw je de business case? Hoe zorg je voor optimale samenwerking tussen verschillende afdelingen, rollen en verantwoordelijkheden? Hoe krijg je uiteindelijk je innovaties in productie? Hoe uitlegbaar moeten de modellen zijn en hoe bepaal je dat?

Sprekers in deze sessie: