partnermenu
kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

Partnerpagina Mavim

logo mavim

Digitale tweeling van je organisatie

| 26 augustus 2020

Mavim heeft een e-book uitgebracht over de voordelen van een digitale tweeling voor organisaties (DTO). In de fysieke wereld is een digitale tweeling een digitale replica van alle middelen, processen en systemen dat een fysiek object omvat. De digitale tweeling creëert een levende simulatie die zichzelf update en aanpast wanneer fysieke onderdelen veranderen.

Een van de huidige applicaties voor een digitale tweeling van een fysiek object komt voort uit de overheidssector, waar deze tweeling wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de klantreizen op het gebied van hulpaanvragen (in het kader van WMO), om vervolgens gericht te kunnen verbeteren. Van de bijna 300.000 aanvragen bleken er zo’n 29.000 verschillende varianten te bestaan. Dit wees op een inefficiëntie van gemiddeld 30 procent.

In het e-book van Mavim onder meer aandacht voor de vraag ‘wat is een DTO?’. Verder wordt ingegaan op het nut van een DTO voor organisaties, wordt stilgestaan bij enkele praktijkvoorbeelden en is er een uitleg hoe te starten met een DTO.

Het volledige e-book over DTO is hier (PDF, 1,5 Mb) te downloaden.