partnermenu
kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

Partnerpagina Mavim

logo mavim

Datagedreven processen: een eis voor de overheid

Digitalisering is niet meer weg te denken uit de dagelijkse operatie. De meerderheid van onze overheidsinstellingen zijn met datagedreven sturing nog in de verkennende fase. Ze doen voorzichtige pilots, met alle nadelen van dien. Pilots leveren misschien snel resultaat en goede sier op, maar zijn niet representatief voor hoe datagedreven sturing op de lange termijn echt zal gaan werken in de organisatie. Digitalisering biedt volop technologische mogelijkheden en kansen voor het automatiseren en verbeteren van de diensten en producten binnen jouw organisatie.

lees meer

Optimaliseer klantreizen met Process Mining

Burgers en organisaties (klanten) verwachten transparante en duidelijke communicatie vanuit de overheid. Om deze verwachting waar te maken, is het belangrijk om als ambtelijke organisatie eerst goed inzichtelijk te krijgen wie, wat en wanneer betrokken is in het proces. Welk traject doorloopt een burger van begin tot eind? Het is essentieel om de zogenaamde klantreis helder in kaart te brengen. Om vervolgens op basis van feitelijke informatie het gedrag van klanten te analyseren en waar mogelijk de processen hier optimaal op af te stemmen.

lees meer

Digitale tweeling van je organisatie

Mavim heeft een e-book uitgebracht over de voordelen van een digitale tweeling voor organisaties (DTO). In de fysieke wereld is een digitale tweeling een digitale replica van alle middelen, processen en systemen dat een fysiek object omvat. De digitale tweeling creƫert een levende simulatie die zichzelf update en aanpast wanneer fysieke onderdelen veranderen.

lees meer

Sneller volwassen met een digitale tweeling

Toen Nederland ineens massaal ging thuiswerken, werd voor veel organisaties duidelijk hoeveel gaten er in de informatiehuishouding zaten. Het was zoeken naar die ene collega met het antwoord op die specifieke vraag, naar werkbestanden en naar de juiste eindverantwoordelijke voor een akkoord. Processen bleken ineens minder helder dan aangenomen. Ondanks – of misschien dankzij – vele hordes, zetten overheidsorganisaties in deze periode een grote stap naar digitale volwassenheid. Softwarespecialist Mavim introduceert op het komende iBestuur Congres de navigator voor digitale transformaties: de digitale tweeling.

lees meer