partnermenu
kleine congresbanner
logo ibestuurcongres.nl

zoeken binnen de website

Founding partner Google

Positieve impact maken op de samenleving

| 20 juli 2021

Google staat bekend om een innovatieve en klantgerichte benadering. Hiertoe stellen we onszelf telkens weer de vraag: wat willen we eigenlijk bereiken? Hoe maken we impact op de maatschappij, de overheid, het bedrijfsleven? Door ons vooral te richten op mensen, en hoe we hun leven veiliger, makkelijker en beter kunnen maken, komt echte innovatie van de grond.

Het is tijd dat de overheid en de publieke sector moderniseren. Er is een scala van tools beschikbaar waarmee mensen in de publieke sector eenvoudiger en meer data-driven kunnen werken. Vandaag nodigen we de overheid en bedrijven uit om meer samen te gaan experimenteren. Want we kunnen veel van elkaar leren. Het is door deze kruisbestuiving dat mooie dingen kunnen ontstaan.

Innovatie met Google: 10x thinking

Bij Google gebruiken we de 10X Thinking-methodologie die de koers van veel organisaties in de publieke sector aanzienlijk heeft verbeterd. Het begrip ’10x denken’ vormt de kern van hoe we innoveren bij Google. Om het simpel te zeggen: echte innovatie vindt plaats wanneer je iets met een factor 10 probeert te verbeteren in plaats van 10%. Een echte uitdaging om zaken fundamenteel anders aan te pakken.

Dit is de toonaangevende inspiratie voor ingenieurs bij Google X, de divisie van Google die zich richt op het produceren van grote technologische vooruitgang, en baanbrekende oplossingen als glucose-monitoring contactlenzen, ballonnen die internet toegang bieden tot afgelegen gebieden van de wereld tot zelfrijdende auto’s.

Het doel van ‘10x denken’ dwingt je om een ​​idee volledig te heroverwegen. Het duwt je voorbij bestaande modellen en nodigt je uit om volledig opnieuw te bedenken hoe je een probleem benadert. Met deze benadering is Google in staat om de complexe uitdagingen van onze tijd te tackelen door continu oplossingen op te leveren aan onze gebruikers en te kijken of en hoe die werken. En dat te blijven doen tot het gewenste resultaat daar is. Een fundamentele keuze dus om dingen anders te doen.

Samenwerken aan een digitale toekomst voor iedereen

Overheidsorganisaties over de hele wereld gebruiken Google technologie om diensten te verlenen aan burgers, en hun interne infrastructuur en samenwerking vorm te geven. Tijdens de covid-pandemie hebben overheidsinstanties in heel Europa samen met Google nieuwe methoden omarmd om efficiëntie en enorme kostenbesparingen te realiseren en tegelijkertijd hun dienstverlening aan burgers te optimaliseren. Zo helpt Google Cloud om de levering van vaccins te versnellen met innovatieve technologieën. Logistieke bedrijven gebruiken onze AI bijvoorbeeld om het vrachtvervoer te optimaliseren door zich aan te passen aan verkeer of slecht weer, en om temperatuurschommelingen tijdens het transport op te sporen.

“Van het dichten van de digitale kloof tot het sluiten van nieuwe partnerschappen: onze doelstelling voor de post-COVID wereld is ervoor te zorgen dat de voordelen van technologie zo breed en eerlijk mogelijk verdeeld worden. Als we dit kunnen realiseren, dan zal deze roerige periode de geschiedenis ingaan als het begin van een wereld die beter werkt, voor iedereen.” Sundar Pichai, CEO Google Cloud

De verschuiving naar digitale diensten sinds Covid is een blijvende trend. Het is duidelijk dat innovatie een steeds noodzakelijker ingrediënt is, en dat organisaties in de publieke sector een betrouwbare en ervaren cloud partner nodig hebben om door te gaan op het innovatiepad. Google verwacht dat virtuele samenwerking, werken op afstand en digitale dienstverlening blijven groeien, ook als de pandemie afneemt.

Met Google Cloud krijgen overheden en non profit organisaties toegang tot een wereldwijde en duurzame infrastructuur, up-to-date systemen, de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan cloud omgevingen aan te bieden en een verscheidenheid aan beveiligingsoplossingen, waaronder de mogelijkheid om “vertrouwelijk computergebruik” aan te bieden met versleuteling van gegevens.

Zo heeft het Britse National Institute for Health Research een digitale hub op Google Workspace gebouwd, zodat gebruikers zonder onderbreking kunnen blijven werken. Het gebruik van Google Meet steeg binnen twee maanden na de lockdown met 379% en gebruikers deelden en werkten vaker aan documenten, waarbij het Drive-gebruik met 198% toenam.

De stad Trondheim in Noorwegen wendde zich, in plaats van te vertrouwen op verouderde on-premises oplossingen, tot Google Cloud en Google Workspace om ambtenaren te helpen samenwerken en verbonden te blijven in deze moeilijke tijden. Met Google Meet kan de lokale overheid ook vergaderingen voortzetten en lessen op scholen laten doorgaan.

We gaan graag met u in gesprek

Meer weten wat Google kan betekenen voor uw digitale transformatie? Neem deel aan één van de volgende live sessies op het iBestuur Congres 2021 waaraan Google Cloud een bijdrage levert:

Waarom heeft de publieke sector nu meer dan ooit data-analyse nodig?
In deze sessie over innovatie en verandering voor de verbetering van de samenleving en de burgers deelt Erwin Angelier, manager publieke sector bij Google Cloud, het laatste nieuws over data-gedreven inzichten en bespreekt hij de praktijkgevallen van het Cabinet Office in het Verenigd Koninkrijk en Thuiszorg West-Brabant.

Moderniseren met API’s: De Tikkie App van ABNAMRO
Ontdek meer over hoe digitale transformatie de gebruiker centraal stelt met het eigenwijze en inspirerende verhaal van Tikkie – van ABN AMRO met Koen Adolfs, Cathy Dingemanse en Larissa Zegveld.

Verduurzamen met digitalisering: je kunt meer dan je denkt!
Tijdens deze sessie beantwoorden Mark Bressers, directeur-bestuurder bij de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) en Frank van der Wolf, Principal Architect bij Google Cloud, vragen als: hoe daag je jouw IT-leverancier uit tot duurzaam gedrag? En hoe maak je jouw cloudstrategie zo duurzaam mogelijk?

Hybride werkcultuur en de toekomst van werk
Tijdens een paneldiscussie met Rijkswaterstaat en Capgemini bespreken Erwin Angelier en Robert Jan van Berkel de hybride mix van thuis- en kantoorwerk die sinds de pandemie voor veel bedrijven de norm is geworden en hoe technologie samenwerking, innovatie en werknemerswelzijn kan verbeteren.

We kijken er naar uit u te ontmoeten tijdens iBestuur 2021. In de tussentijd nodigen wij u van harte uit om alvast kennis te maken:

1. MEET GOOGLE: boek een korte sessie met Erwin Angelier and the team, onze Publieke Sector Lead, en zijn team om uw vragen en uitdagingen te bespreken.

2. Ontdek en leer met Google hoe een digitale leider in Cloud technologie te worden. Volg ons Learning Path om beter te begrijpen hoe Cloud precies werkt, en hoe het processen in elke sector drastisch kan verbeteren.